ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2023 για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2023 για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, για την υλοποίηση της δράσης:

«Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική
εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων
και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2023 –2024».

 

Επισυνάπτονται παρακάτω αναλυτικά αρχεία προς ενημέρωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΠΔΔ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΟΧ1 2023 (1)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΟΧ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΥ_A1_22_EL_GR ΣΟΧ-ΣΜΕ 07_04_2023[15754]

ΕΝΤΥΠΟ ΣΟΧ 1 ΠΕ ΤΕ

ΕΝΤΥΠΟ ΣΟΧ 2 ΔΕ ΥΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΛΗΓΕΙΣΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟTHN ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “DANIEL”

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Χαλκίδα, 08-09-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΛΗΓΕΙΣΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ

ΑΠΟ THN ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “DANIEL

 

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα με την ονομασία «Daniel» που έπληξαν την Π.Ε. Εύβοιας από τις 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2023,ενημερώνουμε ότι ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός στήριξης πληγέντων,σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την Κρατική Αρωγή.

 

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις(βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες,ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας),καθώς και από μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Π.Ε. Εύβοιας.

 

Ειδικότερα, η επιχορήγηση καλύπτει υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα.

 

 

Οι αιτήσεις για τις επιχειρήσεις (οι οποίες πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό των ζημιών) μπορούν να κατατίθενται από τη Δευτέρα 11/09/2023 και για ένα μήνα, ήτοι έως την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 ως εξής:

  • Ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στον ακόλουθο σύνδεσμοhttps://eservices.pste.gov.gr/case/apotimisi-kai-katagrafi-zimion-se-epicheiriseis-apo-plimmyres-2/description/
  • Στη Γραμματεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Εύβοιας, (Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα, Γραφείο 210, 2ος όροφος)
  • δια ζώσης καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως τις 14:00
  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνσηdanapevo@pste.gov.gr
  • Στους οικείους Δήμους, οι οποίοι θα τις προωθήσουν στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Εύβοιας.

 

Για πληροφορίες οι πληγέντες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Εύβοιας: 2221353400, 2221353545 και 2221353515.

 

Οι αιτήσεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που αφορούν σε υλικές ζημιές σε στοιχεία του ενεργητικού υποβάλλονται αποκλειστικά στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, όπου επίσης υποβάλλονται και οι αιτήσεις που αφορούν σε καταστροφή φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.

 

Οι αιτήσεις για ζημιές που έχουν προκληθεί σε κατοικίες, υποβάλλονται στους οικείους Δήμους.

 

Διευκρινίζεται ότι,μετά από τροποποίηση του ν.4797/2021 με το άρθρο 71 του ν.4871/2021, δεν καλύπτονται από την επιχορήγηση του ν.4797/2021, μέσω της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής, ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία σε κτιριακές εγκαταστάσεις.Για τις εν λόγω ζημιές αρμόδιες είναι οι υπηρεσίες της ΓΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής.

 

Επισυνάπτονται: υπόδειγμα αίτησης αρωγής επιχειρήσεων,έντυπο με δικαιολογητικά που αφορούν σε επιχειρήσεις,έντυπο με δικαιολογητικά που αφορούν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, και ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά παρακάτω, πατώντας επάνω στον αντίστοιχο σύνδεσμο:

Ενημερωτικό φυλλάδιο – πλημμύρες επιχειρήσεις

Ενημερωτικό φυλλάδιο – πλημμύρες αγρότες

ΑΙΤΗΣΗ_Αρωγής_Επιχειρήσεων_Περιφέρεια_Υπόδειγμα

Δικαιολογητικά αποζημίωσης ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ γενική

Δικαιολογητικά αποζημίωσης ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΜ. γενική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ – ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

 

             Μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρύστου θα αποστείλει την ερχόμενη Τετάρτη είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες κ.α. που έχει στη διάθεσή του για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές στο άμεσο προσεχές διάστημα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως εμφιαλωμένα νερά, είδη ατομικής υγιεινής, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και φαρμακευτικά είδη, τα οποία μπορείτε να προσκομίσετε στο γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Δυτική Περιμετρική Καρύστου, τηλ. επικ. 2224023932) και στο Δημοτικό Κατάστημα Μαρμαρίου, τηλ. επικ. 2224350312.
Είμαστε συγκλονισμένοι με τις ανθρώπινες απώλειες και τις φυσικές καταστροφές και εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας. Σε όλες τις δυσκολίες και έκτακτες συνθήκες, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις που έχουμε! Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο!

Μαρία Βερούχη Λεμονιά – Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου & Πρόεδρος Επιτροπής Διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Καρύστου

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

– ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ –

 

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε το υπ. Αριθμ. 05/03-09-2023 Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (Ε.Δ.Ε.Κ.Φ.), με γενικά χαρακτηριστικά ως ακολούθως:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα 4-9-2023 έως την Τετάρτη 6-9-2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίαςΒαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια Βαλκάνια με ψυχρές αέριες μάζες προβλέπεται να κινηθεί νότια (έως το νότιο Ιόνιο) και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα 4-9-2023

α. Από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας).

β. από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Εύβοια

γ. από νωρίς το απόγευμα στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη βόρεια).

Την Τρίτη 5-9-2023

α. κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και πρόσκαιρα στο νομό Αττικής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματά του), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη

γ. από το μεσημέρι έως το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6-9-2023

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως οι νομοί Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας)τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική και νότια Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Β. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ της Δευτέρας 4-9-2023 έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023.

Γ. Από τη Δευτέρα 4-9-2023 η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου θα γίνεται στα τακτικά και τυχόν έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της:

ΕΜΥ(www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο Twitter (@EMY_HNMS).

 

 

 

– ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ –

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χειμάρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

4. Παρακαλούνται ειδικότερα οι πολίτες των ορεινών περιοχών και ειδικότερα οι επισκέπτες, εκδρομείς, κτηνοτρόφοι, να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ) για το προσεχές διάστημα.

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά παρακάτω:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ-ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

 

 

 

Ανακοίνωση οριστικών πινάκων κατάταξης πλήρους και μερικής απασχόλησης σχολικών καθαριστριών 2023-2024

 

 

Ανακοίνωση οριστικών πινάκων κατάταξης πλήρους και μερικής απασχόλησης σχολικών καθαριστριών 2023-2024

 

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τους οριστικούς πίνακες, πατώντας επάνω στον αντίστοιχο σύνδεσμο:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ-ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΟΡΙΣΤΙΣΚΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ-ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ

Ανακοίνωση προσωρινών πινάκων κατάταξης πλήρους και μερικής απασχόλησης σχολικών καθαριστριών 2023-2024

 

 

Ανακοίνωση προσωρινών πινάκων κατάταξης πλήρους και μερικής απασχόλησης σχολικών καθαριστριών 2023-2024

 

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τους προσωρινούς πίνακες, πατώντας επάνω στον αντίστοιχο σύνδεσμο:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ_ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ_προσωρινός

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ_ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ_προσωρινός

Διαδικασία Χορήγησης Οικονομικής Ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές

 

Διαδικασία Χορήγησης Οικονομικής Ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Αφορά μόνο καταστροφές σε κατοικίες και οικοσκευές ή πρόκληση τραυματισμού και αναπηρίας.

Ενημερωθείτε αναλυτικά παρακάτω:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 3/2023 για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 3/2023 για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων

 

O Δήμαρχος του Δήμου Καρύστου ανακοινώνει:

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εννέα (9) ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων στο Δήμο Καρύστου.

Δείτε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ-ΑΙΤΗΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Ανακοίνωση Τμήματος Καθαριότητας Δήμου Καρύστου

 

Ανακοίνωση Τμήματος Καθαριότητας Δήμου Καρύστου

 

Εν όψει της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Τμήμα Καθαριότητας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρύστου, παρακαλεί όλους τους πολίτες κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 11/8/2023 έως και την Τετάρτη 16/8/2023, να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα όπως στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές, υπολείμματα κλάδευσης και οικοδομικά υλικά σε εξωτερικούς χώρους και δίπλα σε κάδους συλλογής οικιακών απορριμμάτων.

Επίσης, θα πρέπει να γίνεται η απόθεση των οικιακών απορριμμάτων σε καλά δεμένες σακούλες σκουπιδιών, οι οποίες θα καταλήγουν μόνο εντός των κάδων αποκομιδής.

Ας βοηθήσουμε όλοι με την προσωπική μας συμβολή, να διατηρηθεί ο Δήμος μας καθαρός αυτές τις γιορτινές ημέρες!

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία σας!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με υγεία για όλο τον κόσμο!