Δρακόσπιτα
Βρίσκεται κρυμμένο μόλις κάτω από την κορυφή του όρους «Όχη» σε υψόμετρο 1398 μ. Το «Δρακόσπιτο» της Όχης, είναι ένα από τα είκοσι τρία «Δρασκόσπιτα» της νότιας Εύβοιας. Πρόκειται για κτίσματα με συγγενή οικοδομικά στοιχεία (τετράγωνη ή ορθογώνια κάτοψη, μεγαλιθική τοιχοποιΐα η οποία ακολουθεί το ψευδοϊσόδομο σύστημα, εκφορική στέγαση, μονολιθικές παραστάδες, μονολιθικό ανώφλι εισόδου), τα οποία εντοπίζονται σε εποπτικές θέσεις με μεγάλο υψόμετρο. Η μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει καταλήξει σε μία πειστική ερμηνεία του είδους αυτού, των κτιρίων. Συγκεκριμένα το «Δρακόσπιτο» της Όχης έχει θεωρηθεί ιερό αφιερωμένο στο Δία και την Ήρα, καταφύγιο, φρυκτωρία, κατοικία ρωμαϊκού αποσπάσματος που φρουρούσε τα λατομεία.
Ως προς τη χρονολόγηση δε αυτών των κτισμάτων, οι απόψεις ποικίλλουν, με επικρατέστερη αυτή της χρονικής αναγωγής τους στα ελληνιστικά χρόνια.
Πλούσιο λαογραφικό υλικό, αποτελούν οι τοπικοί θρύλοι για το Δράκο που κατοικούσε στο Δρακόσπιτο της Όχης και αποτελούσε φόβητρο για την περιοχή.
Κύλινδροι
Το γνωστότερο από τα σωζόμενα αρχαία λατομεία της Καρυστίας βρίσκεται ψηλότερα από το χωριό των Μύλων.Η θέση, γνωστή ως «Κύλινδροι», έλαβε την ονομασία της από τους δέκα κίονες οι οποίοι βρίσκονται εκεί αφού, για άγνωστη προς το παρόν αιτία, δεν απομακρύνθηκαν μετά την αποκοπή και την επεξεργασία τους. Στη συγκεκριμένη θέση διατηρείται ναΐσκος του Ηρακλή του 2ου αιώνα μ.Χ.