Μαρμάρι

Το γραφικό ψαροχώρι που φέρει την ονομασία Μαρμάρι βρίσκεται στην κυριολεξία μία ανάσα από την Αττική. Απέχει μόλις μία ώρα από το λιμάνι της Ραφήνας.

Διαθέτει αρκετά και σύγχρονα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε φρέσκο ψάρι, αξέχαστους θαλασσινούς μεζέδες, καφέ, μπαρ και εστιατόρια πάνω στο κύμα του Νότιου Ευβοϊκού.

Περισσότερα

Παραλίες

Σημείο αναφοράς του Μαρμαρίου αποτελούν οι παραλίες και το σύμπλεγμα των νήσων Πεταλιών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον κόλπο του Μαρμαρίου.

Μερικές από τις πιο ξακουστές παραλίες της Εύβοιας, όπως η Χρυσή Άμμος, βρίσκονται εδώ.

Ακόμη, στην άλλη άκρη της ενότητας του Μαρμαρίου και σε απόσταση μικρότερη των 40 χλμ. βρίσκονται απείρου κάλους παραλίες όπως το Γιαννίτσι, ο Άγιος Δημήτριος, οι Καλλιανοί, που βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το Μαρμάρι έχει γίνει αγαπημένος προορισμός windsurfers, πεζοπόρων, ορειβατών, φυσιολατρών, ανθρώπων που αγαπούν τις καταδύσεις και επιδιώκουν μία ιδιαίτερη επαφή τόσο με τον κόσμο του βυθού όσο και με την φύση.

Το διεθνούς φήμης περιοδικό, μάλιστα, National Geographic κατατάσσει την περιοχή μέσα στους 10 καλύτερους προορισμούς του κόσμου για ιστιοπλοΐα

Δείτε επίσης

Oρεινά χωριά

Επισκεπτόμενος κάποιος την περιοχή αξίζει να περάσει μια βόλτα και από τα γραφικά ορεινά χωριά του Μαρμαρίου όπως είναι το Παραδείσι, το Πόθι – Γιαννίτσι, το Ακταίο, ο Μελλισώνας, το Κατσαρώνι, οι Στουππαίοι, ο Άγιος Δημήτριος, οι Καλλιανοί.

Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης και να απολαύσετε ποιοτικό φαγητό σε εξαιρετικές τιμές, μιας και υπάρχουν αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες που χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους ντόπια υλικά.

Φαράγγι του Δημοσάρη

Ένα από τα μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί ευρισκόμενος στην περιοχή είναι το Φαράγγι του Δημοσάρη. Στο περίπου 10 χλμ. φαράγγι γίνεται αντιληπτή η παραδοσιακή ήπιας μορφής αγροκτηνοτροφία σε αρμονία με την άγρια φύση.

Η διάβαση του φέρνει τον πεζοπόρο σε επαφή μα της σπάνιας ομορφιάς χλωρίδα και πανίδα. Η πιο ελκυστική και κλασσική διαδρομή έχει ως αφετηρία το Πετροκάναλο (ύψος 954 μ.) και καταλήγει στην παραλία του Καλλιανού. Το μονοπάτι είναι βατό και το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από την σκιά των πλατανιών.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Αστυν. Σταθμός Μαρμαρίου 2224031333
Λιμενικός σταθμός Μαρμαρίου 2224031222
Δημαρχείο Μαρμαρίου 2224032380

Αστυν. Τμήμα Καρύστου 2224022262
Νοσοκομείο Καρύστου 2224350100
Λιμεναρχείο Καρύστου 2224022227

672.43

km2, square

1843

ίδρυση τη νέας πόλης Καρύστου

7.144

κάτοικοι